14 Ocak 2012 Cumartesi

TARÇINLI UN KURABİYESİ


TARÇINLI UN KURABİYESİ MALZEMELERİ

  • Yarım paket yumuşak margarin
  • 2 küçük kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 küçük kahve fincanı nişasta(mısır-buğday fark etmez)
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • Aldığı kadar un
  • 1 Çay kaşığı toz tarçın

TARÇINLI UN KURABİYESİNİN HAZIRLANIŞI

(Fırının 150 derecede önceden ısıtılmış olmalıdır.)
Margarinin önceden yumuşatılması gereklidir. (Asla eriterek kullanmayınız). Elinizle margarini , sıvı yağı, nişastayı, pudra şekerini, fındığı , tarçını yavaş yavaş karıştırın. Aldığı kadar unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında yağlı bir hamur elde edin. Beklemeden fırın tepsisine cevizden  biraz küçük toplar yapıp, (hafif elinizle yassıltarak) yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca 10 dakika dinlendirip, üzerine pudra şekerli tarçınlı bir karışımı minik bir elek yardımı ile eleyin.
AFİYET OLSUN!

1 yorum:

  1. tarifler müthiiişşş:)nacizhane bir önerim olacak:)malzeme listesinde 1,2 gibi sıralamalar kullanmak yerine sadece - kullanırsanız benim gibi beceriksiz mutfak şefleri 4-2 küçük fincan nişasta'yı 3 kez okumak zorunda kalmaz:)ellerinize sağlık efendim...tekrar teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil