14 Ocak 2012 Cumartesi

ISPANAKLI BURMA BÖREK



ISPANAKLI BURMA BÖREK MALZEMELERİ

  • 6 Adet hazır yufka
  • 1 kg ıspanak
  • 250 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz-karabiber-kırmızı biber
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 2 adet yumurtanın sarısı

ISPANAKLI BURMA BÖREĞİN YAPILIŞI

Ispanağı ince ince doğrayıp bol su ile yıkadıktan sonra iyice suyunu süzün. Geniş bir kaba alın. Bir tavada ince ince doğradığınız soğanları ve kıymayı sıvı yağla sote leyin.
Tuzunu , biberini , pul biberini ekleyin birkaç dakika daha pişirin. Kıymalı soğanlı karışımı iyice süzülmüş olan ıspanağın içine katıp iyice karıştırın.
Diğer yanda 6 yufkayı üst üste koyup ortadan artı şeklinde 4 eşit parçaya ayırın. 24 adet çeyrek parça elde edin. Çeyrek yufkanın yarısına  1 yemek kaşığı kıymalı ıspanaklı içten koyup kaşıkla yayın. Rulo şeklinde uzun olarak sarın. Bu ruloyu da spiral şeklinde kıvırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Her bir parçayı aynı şekilde yapıp tepsilere yetiştirin.
Üzerine fırçayla çırptığınız  yumurtaları sürüp altı ve üstü kızarana dek pişirin. Sıcak sıcak servis yapın

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder