8 Ocak 2012 Pazar

SUCUKLU KAZAN MANTISI (6 kişilik)


SUCUKLU  KAZAN MANTISI HAMURU İÇİN MALZEMELER

  • 3 Su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Bir miktar su ve tuz

İÇ MALZEMELERİ

Yarım halka kaliteli sucuk(leblebiden biraz küçük parçacıklar şeklinde keserek önceden hazırlayın)

 SOSU İÇİN

  • 3 diş sarımsak
  • 1 büyük boy kase yoğurt
  • SALÇALI SUYU İÇİN
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak

SUCUKLU  KAZAN MANTISININ HAZIRLANIŞI

Un-tuz-su ve yumurtayı karıştırarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun.1 saat kadar dinlenmesi için üzerine nemli bir bez örterek bekletin.Düz bir masa yada yer sofrasının üzerinde yoğurduğunuz hamuru 3 parçaya ayırarak bezeler yapın.Her bir bezeyi sırayla incecik açarak pul büyüklüğünde kareler elde edecek şekilde enine ve boyuna kesin.Sucuk parçacıklarından her bir kareye 1 tane gelecek şekilde döşeyin. Karelerin dört ucunu yapıştırarak minik bohça mantılar elde edin.Tüm bezeler bitene kadar işleme devam edin.

SUCUKLU  KAZAN MANTISININ PİŞİRİLMESİ ve SERVİSİ

Derin bir tencerede bir yemek kaşığı dolusu tereyağı eritin.kızaran yağın içine 2 çorba kaşığı domates salçası ekleyip pişirirken 2 diş sarımsağı ince ince karışıma doğrayıp birkaç dakika daha pişirip üzerine 1,5 litre kaynar su dökün.tuzunu ekleyin.Kaynayan salçalı suya yaptığınız tüm sucuklu mantıları ağır ağır ekleyip 15 dakika kadar hararetli ateşte pişirin.Pişen mantıyı servis tabaklarına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder