8 Ocak 2012 Pazar

ANNE PİZZASI (5 kişilik)



PİZZANIN HAMURU İÇİN

  • Yarım kg un
  • 1 paket toz maya(yada yaş maya)
  • 1 bardak ılık süt
  • Ilık su ve tuz

PİZZANIN ÜST MALZEMESİ

  • Yarım halka kadar sucuk
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 domates rendesi
  • Doğranmış 1 su bardağı sosis-salam
  • Doğranmış 1 tabak mantar
  • Doğranmış 3 adet çarliston biber
  • İnce uzun doğranmış(jul yen) bir orta boy soğan
  • Tuz-karabiber-pul biber-sıvı yağ

PİZZANIN ÖN HAZIRLIĞI

Mayayı 1 bardak ılık süt içinde 1 kesme şekerle eritip kabartın.Sulu mayayı unun üzerine yavaş yavaş döküp tuz atarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Yetmezse ılık su dökerek hamurunuzu istenilen yumuşak kıvama getirin.Hamur kabını iyice sarıp kabarması için 1 saat kadar dinlendirin.Öte yanda derin bir kabın içine doğradığınız tüm üst malzemeleri(kaşar peyniri hariç) peş peşe koyup harmanlayın.

PİZZANIN HAZIRLANIŞI

İyice kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine alıp elinizle bastıra bastıra çeke çeke genişletip yayın.Bu işi yaparken arada ellerinizi yağlayın hamur yapışmasın.Kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi hamurun üzerine eşit şekilde döşeyin.Fırına sürün.200 derecede altı kızarana dek pişirin.Fırını kapatın ama soğumadan tepsiyi acelece çıkarıp kaşar peynirini pizzanın üzerine serpip sıcak fırına tekrar sürün.5 dakika bekletip kaşar eriyince çıkarın.5 dakika daha bekleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder