8 Ocak 2012 Pazar

TAVUKLU LAHANA SARMASI



ANA MALZEMESİ

  • Orta boy sarmalık lahana.

TAVUKLU LAHANA SARMASININ İÇ MALZEMELERİ

  • 100 gr dana kıyma
  • 200 gr tavuk kıyması(göğüs etinden)
  • 2 su bardağı pirinç-1 çay bardağı iri bulgur
  • 2 kaşık salça + 2 adet  soyulmuş minik minik doğranmış domates
  • Bir tane İri kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı doluca karabiber
  • Bir tatlı kaşığı doluca nane
  • Bir tatlı kaşığı tuz

ÖN HAZIRLIK

Lahanayı parçalamadan yaprak yaprak ayırın.Her yaprağın ortasındaki kalın damarlı kısmı yüzeyden bıçakla kesip atın.Her yaprağı bu şekilde inceltip el büyüklüğünde parçalara ayırın Kaynayan tuzlu suda 3-4 dakika kadar çok eritmeden haşlayıp soğuk suya tutun.Tüm lahana bu şekilde haşlanıp soğutuluncaya kadar işleme devam edin.

Derince bir yoğurma kabının içinde Kıymaları,soğanı,baharatı,pirinci,bulguru,tuzu,domatesi,salçayı karıştırarak iç hazırlayın. Her bir lahana parçasına bir çorba kaşığı kadar iç koyup kenarlarını içe kıvırmadan  sarın.(Pişerken asla pirinç çıkmaz merak etmeyin)Bu şekilde tüm lahana parçalarını sarıp bir pilav tenceresine kat kat  yerleştirin.Üzerine biraz sıvı yağ birazcık tereyağı ve bir miktar salça ve tuzla hazırladığınız karışımı gezdirin.su sarmaların üzerine kadar çıksın.Tencerenin kapağını kapamadan önce sarmaların üstüne bir pasta tabağını ters çevirip kapatın.Sonra kapağını da kapatıp ağır ateşte 45 dakika pişirin.Arada yoklayıp suyu çekilirse su ekleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder