8 Ocak 2012 Pazar

MUSKA MANTI (6 kişilik)


MUSKA MANTI HAMURU İÇİN MALZEMELER

  • 3 Su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Bir miktar su ve tuz

MUSKA MANTI İÇ MALZEMELERİ

  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Tuz ve karabiber

MUSKA MANTI İÇİN SOS

  • 3 diş sarımsak
  • 1 büyük boy kase yoğurt
  • SALÇALI SUYU İÇİN
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak

MUSKA MANTININ HAZIRLANIŞI

Un-tuz-su ve yumurtayı karıştırarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun.1 saat kadar dinlenmesi için üzerine nemli bir bez örterek bekletin.Düz bir masa yada yer sofrasının üzerinde yoğurduğunuz hamuru 3 yada 4 parçaya ayırarak bezeler yapın.Her bir bezeyi sırayla incecik açarak pul  büyüklüğünde kareler elde edecek şekilde enine ve boyuna kesin.Önceden hazırladığınız içten her bir kareye 1 leblebi büyüklüğünde gelecek şekilde iç malzemesini döşeyin. Karelerin iki ucunu yapıştırarak üçgen muskalar elde edin.Tüm bezeler bitene kadar işleme devam edin.

MUSKA MANTININ PİŞİRİLMESİ ve SERVİSİ

Derin bir tencerede bir yemek kaşığı dolusu tereyağı eritin.kızaran yağın içine 2 çorba kaşığı domates salçası ekleyip pişirirken 2 diş sarımsağı ince ince karışıma doğrayıp birkaç dakika daha pişirip üzerine 1,5 litre kaynar su dökün.tuzunu ekleyin.Kaynayan salçalı suya yaptığınız tüm muska mantıları ağır ağır ekleyip 15 dakika kadar hararetli ateşte pişirin.Pişen mantıyı servis tabaklarına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder