8 Ocak 2012 Pazar

HİNGEL (AHISKA MANTISI) 4 KİŞİLİK



HİNGEL (HİNKAL) HAMURU İÇİN MALZEMELER

  • 3 Su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Bir miktar su ve tuz

HİNGEL (HİNKAL) İÇ MALZEMELERİ

  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • Tuz ve karabiber
  • SOS
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım kg süzme yoğurt(normal yoğurtta olur)
  • Tuz-Tereyağı(100gr)

PÜF NOKTASI: İç malzemeleri mantı yapmaya başlamadan 3-4 saat önce yapıp buz dolabında bekletirseniz lezzeti iki katına çıkar.

HİNGEL (HİNKAL) HAZIRLANIŞI:

Un-tuz-su ve yumurtayı karıştırarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. 1 saat kadar dinlenmesi için üzerine nemli bir bez örterek bekletin. Düz bir masa yada yer sofrasının üzerinde yoğurduğunuz hamuru 3 yada 4 parçaya ayırarak bezeler yapın. Her bir bezeyi sırayla incecik açarak avuç içi büyüklüğünde kareler elde edecek şekilde enine ve boyuna kesin.Önceden hazırladığınız içten her bir kareye 1 fındık büyüklüğünde gelecek şekilde iç malzemesini döşeyin.Her bir kareyi kenarlarından en az 5 kulak yapacak şekilde ezmeden tek tek sıkarak birleştirin. Biten hingelleri temiz bir bez üzerine yapışmadan yerleştirerek tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

PİŞİRİLMESİ VE SERVİS

Genişçe bir tencerede bolca su kaynatın ve kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atın.Sıkma işlemi biten hinkallarınızın yarısını suya nazikçe salıp 9-10 dakika pişirip servis tabaklarına süzgeç yardımıyla çıkarın.Üzerine tereyağı gezdirip tam ortasına sarımsaklı yoğurt kasesini yerleştirip servis yapın.Kalan hingeli aynı şekilde pişirip 2. kez servis yapın. Bu mantıdan bir tabak kimseye asla yetmez, aklınızdan çıkarmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder